Al nord de la Rambla d’Ègara hi ha El Cultural. L’obra porta la signatura de l’arquitecte local Jan Baca.
El local juga amb el color blanc, la fusta, la il·luminació i els grans finestrals, i permet que la Rambla tingui un accés directe al Centre Cultural, i que aquest equipament guanyi metres i s'obri definitivament a la ciutat. L'espai encara està en obres, però d'aquí a dissabte tot canviarà i estarà llest per la seva estrena.
Lluís Ristol i Rafa Blanco aposten per una oferta doble, gairebé triple. Per una part, hi ha la cafeteria, amb zones interiors i exteriors sota els porxos. Per l'altra, el restaurant clàssic. I la tercera pota és el que s'ha batejat com a El Baretto, que no és altra cosa que un bar típic situat al vestíbul del Centre Cultural, al costat de l'auditori, i que romandrà obert sempre que hi hagi espectacles. Les begudes es podran acompanyar d'un entrepà.
El restaurant, amb 45 places, aposta per la cuina catalana, amb productes de proximitat, i per la qualitat. Hi haurà carta i menú del dia. El preu mitjà de la carta se situa entre els 30 i els 40 euros, i el de menú, en 18. Per aquest preu es rebrà cuina de qualitat i un espai que entra en perfecta simbiosi amb l'entorn cultural, que es respira arreu. I fins i tot fa patxoca pensar en un sopar nocturn sota els vidres, amb la pluja gotejant sobre el sostre de vidre. A la cafeteria es podrà menjar per entre 12 i 20 euros.
10% de descompte en el servei de carta (begudes no incloses)
dimarts de 8 a 16h
de dimecres a diumenge de 8 a 23h
Cuina: de 13 a 16h i de 20 a 23h