XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Centre d'Observació de l'Univers

Establiments adherits

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) constitueix l'equipament divulgatiu i educatiu del Parc Astronòmic Montsec (PAM) que acosta el visitant al món de l'astronomia i al medi natural del Montsec, establint un nexe d'unió entre turisme i ciència. El COU aprofita les característiques naturals del firmament, les condicions meteorològiques i el cel lliure de contaminació lumínica del Montsec per fer observació del cel, tant de dia com de nit, en un entorn natural. El cel del Montsec ha estat certificat com a Reserva i Destinació Turística Starlight pel Programa Home i Biosfera de la UNESCO.
 
 
L'Ull del Montsec és una instal·lació excepcional, única al món. Consisteix en un planetari digital equipat amb un sistema de projecció 3D full dome (o en cúpula completa) que permet recrear el cel en qualsevol moment i projectar espectacles de realitat immersiva amb les més altes prestacions gràcies al sistema 3D actiu. Aquest equipament és alhora una plataforma per a l'observació del cel en directe. La seva cúpula de 12 m de diàmetre i la paret frontal s'obren completament (open), de manera que deixen el visitant sota l'espectacular cel del Montsec.
 
 
El Parc de Telescopis és l'espai exterior del Centre dedicat a l'observació del firmament, tant de dia com de nit. El configuren tres edificis amb cúpules astronòmiques que contenen dos telescopis catadiòptrics, un de 50 cm i un altre de 40 cm, un telescopi refractor de 15 cm, un celòstat per a l'observació del Sol i un conjunt de telescopis portàtils. Tots ells van equipats amb càmeres i accessoris per a poder mostrar els objectes més variats del firmament. El telescopi de 50 cm s'allotja en un observatori-aula que té una capacitat per a 68 visitants asseguts.
 

AVANTATGES CLUB XATIC

Tarifa reduïda.

 
Ctra. Del Coll d'Ares, s/n
25691 Àger
97 305 30 22
Diürna: General 8€ // Reduïda 7 € // Gratuïta menors de 5 anys i Club Super 3 Nocturna: General 10,50 € // Reduïda 9 € // Gratuïta menors de 5 anys i Club Super 3 (acompanyats d'un adult) Actes nocturns especials: 14 €

 Consultar aquí