XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Botiga Associació Obrador Xisqueta

Obrador Xisqueta és una associació sense ànim de lucre ubicada al Pallars Sobirà (Alt Pirineu). Neix al 2009 amb l’objectiu de pagar un preu just la llana de les ovelles de raça Xisqueta d’un seguit de pastors i pastores que encara conserven aquesta raça. Per aconseguir-ho es fa cicle tancat: compren, transformen i fan una venda directa de productes fets amb 100% pura llana verge.

Aquest cicle és llarg. Vol dir comprar la llana Xisqueta a 25 pastors i pastores del Pirineu; vol dir preparar-la per a ser utilitzada com a fil, napa o floca; vol dir formar un teixit artesà local que treballi la llana amb una bona tècnica, fent un producte de qualitat i amb un disseny treballat; i finalment, vol dir crear una marca, una col·lecció i preparar una campanya comercial per a donar a conèixer tot el que hi ha darrera.

Treballem per assolir que eles diferents esglaons d’aquesta llarga cadena es coneguin. Cada peça i producte Xisqueta estan vinculats a tot el que tenen al darrera: un ofici secular, un territori natural bellíssim, una matèria prima recuperada que havia estat oblidada i substituïda en les darreres dècades i per últim, un teixit artesà local, amb talent i amb ganes de treballar amb allò que genera la mateixa terra on un viu.

Al final és qüestió de sentit comú! Què pot ser millor que aprofitar els recursos propis, transformar-los localment i fomentar una venda directa d’un producte excel·lent en el teu propi país?! Pretenem que la compra d’un producte no es deslligui de tots aquests factors socials que fan que finalment tinguem aquesta peça a les nostres mans.

Som 100% locals, 100% artesans!

 

AVANTATGES CLUB XATIC

Descompte del 10% en llana Xisqueta filada o a granel (neta, floca o napa).

COM ARRIBAR-HI:

En vehicle:

  • Des de Lleida C-13
  • Des de Barcelona A-2
  • Des de Tarragona N-240 i C-13
  • Des de Girona N-260

En BUS:

  • ALSA
 
Rialp - Associació Obrador Xisqueta - Logo certificat llana xisqueta
Rialp - Associació Obrador Xisqueta - Peppa i punt
Rialp - Associació Obrador Xisqueta - Llana
Rialp - Associació Obrador Xisqueta - El teu origen
Edifici El Racó - Espai mOn. C-13 km 131
25594 Rialp
973 620 977