XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La Casa Coll i Regàs, com a mostra d’una època

Permanent | Mataró | Visites guiades

Visita guiada centrada en un context històric marcat perla revolució industrial, la transformació urbanística de Mataró i el protagonisme dela burgesia.

El context històric del modernisme està marcat per la revolució industrial, la transformació urbanística i el protagonisme de la burgesia.

Aquest marc és el punt de partida de la visita guiada per conèixer el desenvolupament demogràfic i urbà de Mataró a finals del segle XIX: l’empenta constructiva, la configuració del nou eixample i el projecte d’una casa que esdevé una obra d’art per a la vida quotidiana: la Casa Coll i Regàs obra de Josep Puig i Cadafalch.

Accedint a les diverses estances de la planta noble descobrirem les novetats tècniques i la concepció dels espais pel que fa a lluminositat, distribució, amplitud, disseny i higiene que asseguraven les màximes comoditats per a la vida diària.

Amb l’ajuda de plànols, parlarem de la idea original del projecte i les curioses solucions que incorpora l’arquitecte.

La visita guiada ofereix la possibilitat de mostrar documents històrics de l’arxiu familiar de Joaquim Coll i Regàs per entendre la figura d’un empresari dedicat i compromès socialment degut a la seva profunda religiositat.

A través de les lectures de publicacions de l’època, descobrirem el reconeixement que va rebre el propietari de la fàbrica Sobrino de Antonio Regàs per les seves actituds reformistes.