XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La Casa Coll i Regàs, com a mostra de les arts modernistes

Permanent | Mataró | Visites guiades

Visita guiada per acostar-se a les arts aplicades a l’arquitectura de la casa Coll i Regàs: vidrieria, pedra, fusteria, forja, esgrafiats, ceràmica i mosaics hidràulics.

El modernisme va fer possible la recuperació de les tècniques artesanals i constructives tradicionals tot combinant-les amb materials i tècniques modernes per tal d’aconseguir productes millors i més competitius, tot lligat a la incorporació de sistemes moderns de distribució comercial per satisfer la demanda creixent de propietaris com Joaquim Coll i Regàs.

La Casa Coll i Regàs, projectada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, és un exemple d’aquesta fructífera combinació.

La visita guiada ens acosta a les arts aplicades presents a la casa: pedra, fusteria, forja, esgrafiats, ceràmica i mosaics hidràulics.

Aquesta proposta ens fa entendre els oficis artesanals i les seves tècniques de treball, especialment el procés d’elaboració dels esgrafiats que expliquem mitjançant eines i materials originals, així com suports audiovisuals.

La visita “La Casa Coll i Regàs com a mostra de les arts modernistes” convida els visitants a acostar-se a la casa des del vessant més artesanal per entendre com les anomenades arts menors van ser elevades a la categoria d’art a principis del segle XX.