XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència

1 de febrer | Castelló d'Empúries | General,Exposicions,Familiar

Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany... tots plegats són noms e l’elit gastronòmica mundial.

Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. Per això, Menús de guerra.

Cuina d’avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

Inauguració divendres 1 de febrer a les 19h. Tot seguit, visita guiada a càrrec del comissari, sr. Sergi Freixes.

Horari: 19h
Lloc: Ecomuseu-Farinera
Preu: Entrada gratuïta

Organitza: Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya.

Col.laboren: Ecomuseu-Farinera i Ajuntament de Castelló d'Empúries

Amb el suport de: Diputació de Girona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya