XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

L'Espectacle de la mina

Permanent | Cercs | Exposicions

El Museu de les Mines de Cercs estrena "l'espectacle de la mina", una nova exposició, que suposa una ampliació i complementa la ja existent al Museu.

En aquesta exposició, el visitant pot comprendre els dos sistemes d'explotació de la mineria actual:  subterrània i a cel obert.  Així, el projecte incorpora la informació de Carboneres Pedraforca, SA, l'última empresa minera en actiu al Berguedà.  Una història explicada per uns personatges que descobreixen, entrant a l'antic magatzem de la mina, una col·lecció de gran interès: les eines que es feien servir en l'explotació minera:  des dels motlles del taller de matriceria, fins als sistemes de seguretat i il·luminació.

Aquest magatzem conserva l'antic ordinador de la mina, que és el que ens possibilitarà rescatar la memòria de l'antiga mina de Saldes, i el visitant redescobrirà amb sorpresa aquest món.

La museografia plantejada pretén fer immergir el visitant en una història narrada des del futur.  L'argument explica com uns arqueòlegs del futur entren al taller de l'empresa minera i descobreixen peces que es feien servir per a l'explotació minera.  A partir d'aqui, amb projeccions, hologrames i efectes innovadors d'imatge i so, els visitants redescobriran el món de la mineria.

Preus de l'activitat:
Tarifa general: 4,80€
Tarifa reduïda per grups, jubilats i joves de 13 a 18 anys:  4€
Tarifa infantil de 5 a 12 anys: 2€
Gratuïta: menors de 5 anys, Club Super 3, docents i membres de l'ICOM