XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Visita guiada a l'espai patrimonial La Central

Permanent | Talarn | General,Visites guiades,Familiar

La Central és un testimoni viu de l’arquitectura industrial de principis del segle XX. De línies senzilles, espais amples i diàfans, manté l’essència de la seva la funcionalitat.

Un dels elements patrimonials que la contemporaneïtat ha llegat al Pallars Jussà és l’entramat hidroelèctric que s’estén al llarg de la comarca. L’aixecament de les centrals hidroelèctriques ha marcat de manera intensa la morfologia del paisatge pallarès, modelant el curs dels rius, generant zones d’embassament o establint un extens tendal de línies elèctriques.

D’igual manera, l’assoliment elèctric ha vingut acompanyat d’un canvi en la mentalitat i en el comportament social, associat a l’ús de l’electricitat i de les noves oportunitats que se’n deriven. Conèixer la història d’aquestes infraestructures és descobrir l’origen del que som avui.

La visita guiada a La Central ofereix el recorregut per l'exposició permanent El Pallars Il·lumina Catalunya, que ens emplaça al moment històric en que es desenvoluparen totes aquestes transformacions.

Per tal d’entendre els aspectes tècnics més rellevants del complex, la visita permet observar el funcionament de la sala de turbines a través d’una sala habilitada amb aquesta finalitat.

Durada: 1h30
Preu: 4€ (normal), 3€ (reduïda), gratuïta (menors de 6 anys)

Aquesta visita s’ofereix, també, a grups i públic escolar.

Informació d’horaris, preus i altres activitats a www.tremp.cat/lacentral o bé al tel. 973 653 470