XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura

del 7 de febrer al 9 de maig | Terrassa | General,Exposicions

Una exposició itinerant organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació, el Museu d’Art de Cerdanyola i Museus d’Esplugues de Llobregat.

 

Entre finals del segle XIX i començaments del segle XX, la natura va ser la gran musa i font d’inspiració d’arquitectes i artistes.

Per Europa es va estendre un nou estil que rebé diferents noms; tot i que genèricament s’anomenà Art Nouveau, a Catalunya es va dir Modernisme.

El món vegetal era el repertori més utilitzat d’aquest nou estil que difonia valors com la llibertat creativa, la fantasia, la línia corba i la sensualitat.

Façanes i interiors es cobrien de flors, fulles i tiges en forma de vitrall, de ferro, de ceràmica o de mosaic.

Els organitzadors de la mostra ens conviden a veure com artistes i artesans van captar la bellesa del món vegetal i el van reinterpretar adaptant-lo amb les arts aplicades a la construcció.

Els objectes que hi veureu pertanyen a diversos museus de la Xarxa de Museus de Locals per així demostrar com el Modernisme es va estendre més enllà del centre neuràlgic de Barcelona fins a altres municipis, on es conserven elements de caràcter arquitectònic de gran bellesa que sovint són desconeguts pel gran públic.