XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Jornada tècnica: La pedra seca com a recurs econòmic pel territori

17 de desembre | Castelló d'Empúries | General,Familiar,Jornades, cursos, reunions i congressos

En aquesta jornada podrem conèixer dues diagnosis diferents que valoren i analitzen l’impacte econòmic de la pedra seca al territori des de les seves múltiples vessants, i coneixerem dos experiències.

Dos projectes de dinamització local que compten amb la pedra seca com a recurs. La jornada es dirigeix a tècnics de les entitats vinculades amb la promoció i gestió del territori. En aquesta jornada podrem conèixer dues diagnosis diferents que valoren i analitzen l’impacte econòmic de la pedra seca al territori des de les seves múltiples vessants, i coneixerem dos experiències de projectes de dinamització local que compten amb la pedra seca com a recurs. La jornada es dirigeix a tècnics de les entitats vinculades amb la promoció i gestió del territori.

PROGRAMA 9.45 h Inscripcions i lliurament de la documentació 10.00 h Presentació de la jornada. Sr. Jordi Terrades Burniol, gerent d’ADRINOC 10.10 h Presentació de l’Estudi de l’impacte econòmic de la pedra seca al Parc Natural Regional del Pirineu Català Sra. Christelle Frau, tècnica del Parc Natural Regional del Pirineu Català 10.40 h Presentació de la Diagnosi: les potencialitats dels sectors econòmics vinculats a la pedra, impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues, Sr. Ramon Queralt, consultor de La Llena-serveis ambientals 11.30 h Pausa-cafè 11.45 h Presentació del projecte Gratitud Pallars.

Apadrina un camí, Sra. Mireia Font, Casa Leonardo i Associació Marques de Pastor 12.15 h Presentació del projecte Oenanthe, Sr. Enric Morera, tècnic de l’Associació Leader de Ponent 12.45 h Taula rodona i torn obert de paraules 13.30 h Cloenda de la jornada La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Us podeu inscriure a través del formulari de contacte d’ADRINOC: https://adrinoc.cat/ca/contacte/ indicant a l’Assumpte: Inscripció a la jornada de pedra seca.
També us podeu inscriure a través de RuralCat.
Lloc: Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries

NOTA: En aquestes dates l‘Ecomuseu Farinera acull l’exposició temporal “Tot un món de pedra seca.
El patrimoni dels més humils a l’Alt Empordà” (entrada gratuïta).

Organitza: ADRINOC Col.laboren: Ecomuseu-Farinera i Ajuntament de Castelló d’Empúries