XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Festa del Tren

5 i 6 d'ocubre | Móra la Nova | Tallers,Visites guiades,Espectacles,Familiar,Visites Teatralitzadess

El cap de setmana del 5 i 6 d’octubre, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova celebra la “Festa del Tren”. El Museu es troba al recinte de l’estació de ferrocarril de la localitat i en l’actualitat permet visitar la Torre de l’Enclavament (centre d’acollida del Museu), el pont giratori i la nau cotxera que allotja la col•lecció de locomotores, cotxes de viatgers i vagons de mercaderies.

Durant els dos dies de la Festa del Tren trobareu tota una sèrie d’activitats familiars dirigides a donar a conèixer les instal•lacions del Museu i el món del ferrocarril. Trens reals en moviment, en alguns dels quals podreu fer recorreguts per les instal•lacions del Museu, com ara la locomotora Ye-yé, o la vagoneta de passeig “el Tro” arrossegada per la locomotora Memé .

Visites teatralitzades amb la representació de l’obra “Un passeig per l’estació” a càrrec del grup local de teatre “L’Estació”. El diumenge al matí hi haurà tallers per als xiquets i xiquetes, amb activitats musical, artístiques i lúdiques. I durant tot el cap de setmana moltes altres activitats com visites guiades, mercat ferroviari, maquetisme, exposicions i gastronomia.

El dia abans de la Festa del Tren, també es celebrarà a Móra la Nova la Jornada oberta al públic "125è aniversari de la Línia dels Directes entre Barcelona i Madrid" en el marc de les Jornades de Patrimoni Històric Ferroviari que organitza el Grup de Treball Sobre Patrimoni Històric Ferroviari.

Per més informació