XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El cooperativisme de consum en territori surer

de l'1 de desembre al 3 de març | Palafrugell | General,Exposicions,Familiar

INAUGURACIÓ DISSABTE, 1 DE DESEMBRE A LES 19.00h.

El Museu del Suro ha produït una exposició que posa en rellevància la importància de les cooperatives de consum, durant els segles XIX i XX, en el territori surer.

Un útil interrogatori des del present a un passat important en el que el territori surer va ser un dels més destacats de Catalunya en aquest tipus de cooperativisme. A l’exposició es podrà veure com es varen organitzar els cooperativistes davant uns problemes que, malgrat el temps transcorregut, ara ens tornen a ser familiars.

Una cooperativa de consum és una associació de consumidors que volen beneficiar-se de la compra en grup, però en el moment de la seva implantació durant el segle XIX eren molt més, varen néixer com a una reacció de protesta, una associació de lluita obrera i valors democràtics que pretenia acabar amb la pobresa, les injustícies i la misèria.

El guió de l’exposició s’ha fet a partir de l’encàrrec d’una recerca específica del Museu del Suro a l’historiador Jordi Turró. Com que l’exposició abasta el conjunt dels territoris surers catalans, s’ha comptat, a més dels fons del propi Museu, amb la col·laboració de diversos arxius amb la cessió d’imatges, documents i monedes.

Horari De dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h
Dissabtes de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h
Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h
Últim dissabte de mes, entrada gratuïta

Tanquem el 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener.