XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

8a Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari

4 d'octubre | Móra la Nova | General,Familiar,Jornades, cursos, reunions i congressos,Conferències i xerrades

El Casal Municipal de Móra la Nova acollirà el 4 d’octubre a partir de les 11.00h la vuitena Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari amb el tema “125è aniversari de la Línia dels Directes entre Barcelona i Madrid”. El Grup de Treball sobre Patrimoni Històric Ferroviari organitza cada any una Jornada dedicada al Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya.

En aquesta edició es commemorarà l’efemèride de la posada en servei de la totalitat de la Línia dels Directes entre Barcelona i Madrid ara fa 125 anys. La Jornada tindrà lloc a Móra la Nova, en reconeixement del paper que va jugar històricament com una de les principals estacions de la connexió que va esdevenir la principal via de comunicació entre les dues gran ciutats de l’Estat Espanyol durant dècades.

Un total de sis ponències tractaran sobre les oportunitats de preservació patrimonial que ofereix la Línia dels Directes, el paper de personatges tan destacats com Francesc Gumà i Eduard Maristany, la rellevància del dipòsit de locomotores de Móra la Nova o les oportunitats que va oferir el ferrocarril a pobles com Casp i el tram Reus-Roda.

Per acabar es podrà fer una visita breu al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova que els dies 5 i 6 d’octubre celebrarà, com cada any, la Festa del Tren (www.festadeltren.cat).