XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Els ocells de la sureda i el seu entorn mediterrani. Diari d'un naturalista.

Des de 21 març al 24 maig | Girona | Exposicions

Exposició sobre els ocells de la sureda i el seu entorn mediterrani

Exposició oberta al públic del 21 de març al 24 de maig.

Es tracta d’un recull de dibuixos i pintures d’espècies pròpies de l’avifauna de la sureda i també de les pròpies espècies vegetals de Jaume Ramot i Sergi del Rio.

Jaume Ramot és naturalista, anellador expert, president i soci fundador del Grup de Natura Sterna, una associació formada per un grup obert i heterogeni de persones que treballen en la recerca i la divulgació de la flora, fauna, i el medi natural i cultural més proper.

També és autor i coautor de diferents llibres de temàtica naturalista. Sergi del Rio és autodidacta, afeccionat naturalista, tatuador i professor de dibuix a Studio Tattoo Sector 13, a Calonge.

Aquesta mostra, per a petits i grans, parteix d'observacions fetes als boscos de muntanya però també a les basses, camps, hortes, camins de ronda i platges. Il.lustracions que ens transmeten uns coneixements però, també, per iniciar-nos en el naturalisme, en l'observació de la generosa natura que ens envolta, per ensenyar a mirar i a conèixer, per identificar espècies, proposant paisatges per contemplar, per saber en cada moment, a través del pas de les estacions, que podem esperar, buscant a terra, a la capçada d'un arbre, entre els joncs, dins les rieres o, fins i tot, a cel obert.

L’exposició també comptarà amb la programació d’un seguit de visites guiades i rutes amb els comissaris de l’exposició i una oferta educativa per a centres.