XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega

Indústria Agroalimentària

La fàbrica J. Trepat és un testimoni i un dels protagonistes de la mecanització agrària, degut a la importància que va tenir en el procés de transformació i mecanització del camp català com també espanyol. Aquesta antiga fàbrica, on s’hi fabricaven i comercialitzaven les emblemàtiques màquines agrícoles J, Trepat: garbelladores, dalladores, lligadores i tantes d’altres. Durant els anys trenta del segle XX es construïren tretze de les dinou naus actuals; tot amb tot, l’empresa ja havia començat a funcionar des de l’any1914 en uns petits tallers ubicats en el casc urbà de Tàrrega.


Les màquines Josep Trepat foren tot un èxit comercial i una revolució en el treball del camp perquè eren màquines adaptades a les necessitats dels pagesos, lleugeres, manejables i amb un preu accessible fet que ajudaria a la seva popularitat i acabarien transformant la feina i la vida al camp. La fàbrica J. Trepat fou nomenada productora nacional l’any 1931.

AVANTATGES CLUB XATIC

 Entrada reduïda: 3€

COM ARRIBAR-HI:

 Sortida de Tàrrega en direcció a Lleida (antiga N-II)

 
Av. Josep Trepat Galceran, s/n
25300 Tàrrega
973 311 616
Entrada general: 5€. Entrada grup (25 persones): 4€ Estudiants i jubilats: 3€ Entrada gratuïta: menors de 10, socis de l’ICOM, AMC i Firòfils.

 De setembre a juny: dilluns a divendres de 10h a 14h; dilluns a dijous de 15h a 17h; dissabtes i diumenges d’11h a 14h.

 Juliol i agost: dilluns a divendres de 10h a 14h; dissabtes i diumenges de 10h a 13h.

 Tancat: dilluns de Pasqua, 25 i 26 de desembre, 1 de gener, 1 de maig.