XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Mosaics Martí

Manufactura

  

Durant la segona meitat del segle XIX es desenvolupen els productes derivats del ciment. Una apartat particular d’aquests derivats va ser el paviment o mosaic hidràulic.

En els orígens de la fabricació del paviment hidràulic les premses eren manuals. A poc a poc, l’aplicació del vapor va substituir amb avantatge l’acció de l’home en favor de les premses. Les màquines alleugerien la feina, però en última instància eren les mans de l’operari les que asseguraven un producte ben acabat i de qualitat.

Els mosaics hidràulics arriben a la seva màxima esplendor amb el modernisme, on els mosaics llueixen en els principals edificis.

L’any 1913 Bernat Martí i Arandís obria els seu taller de mosaics a Manresa. La seva nissaga va continuar amb els seus fills Bernat, Ricard i Pere.

A finals de la dècada dels 50 la pressió d’altres productes (terratzos, ceràmiques i gres) fa desaparèixer completament la producció de mosaics hidràulics.

Malgrat tot, la qualitat, la bellesa i originalitat dels mosaics persistien. És per això que durant els anys 80 els néts de Bernat Martí recuperen la producció i la tradició dels paviments de mosaic hidràulic sota el nom de Mosaics Martí.

Ha estat una feina de recuperació del procés productiu dels mosaics, però també de la indústria auxiliar: rehabilitació de les premses, ajustatge dels motlles, realització de les trepes...

A Mosaics Martí ens esforcem cada dia per oferir, al segle XXI, uns mosaics hidràulics que combinen el saber fer artesanal amb les millors matèries primeres, per obtenir mosaics amb disseny i qualitat del modernisme i l’art dèco, combinat amb els dissenys dels nous productes contemporanis, aptes per a qualsevol circumstància.

 “L’originalitat consisteix a tornar a l’origen”. Antoni GAUDÍ 

AVANTATGES CLUB XATIC

 
  • Entrades visita: descompte del 50% 
  • Aplicació de la tarifa per a professionals en les seves adquisicions.
      *cal presentar el carnet del Club XATIC

 

COM ARRIBAR-HI:

  • En vehicle:  des de Barcelona C-58 i C-55 
  • Des de Lleida:  A-2 i C-25
  • En BUS: a Estació autobusos de Manresa
  • En tren:  Renfe i FGC
 
Manresa - Mosaics Martí - Bany
Manresa - Mosaics Martí - Logo
Manresa - Mosaics Martí - Restaurant
Manresa - Mosaics Martí - Millor interior del món 2013
Manresa - Mosaics Martí - Casa Cadaqués
St. Antoni Maria Claret, 6, bxs
08243 Manresa
+34 93 874 25 51
Entrada individual: 10 € Club XATIC: 5 € Entrada grup: 150 € Club XATIC: 75 € Professionals del sector: gratuït

Visites guiades. Individuals i per a grups fins a 20 persones. Per a tots els públics. De dilluns a divendres als matins.

Concertar prèviament a  info@mosaicsmarti.com  o  T. 938742551

 Accessible cadira de rodes i cotxets.