XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya
 
Construïda l’any 1909 per Alexandre Soler i March, la fàbrica original fou ampliada dues vegades posteriorment, per altres arquitectes.
Prop de la fàbrica del ciment i de les mines, i al peu del Llobregat, hi ha la central hidroelèctrica del Collet.
El Taller d’escultura Toni Mujal , en funcionament des de l’any 1982, és un dels més reconeguts del país, amb una intensa activitat de construcció de gegants, nans i figures festives i en oferir visites per al descobriment de la tradició gegant
Va ser instal·lat després de la guerra civil en aquesta fàbrica tèxtil.
Taller artesanal de mosaic hidràulic. Els mosaics i la qualitat del modernisme i l’art dèco es combinen amb dissenys i nous productes dels que surten uns mosaics únics que s’adapten a qualsevol espai.
El museu és el fruit de l'amor profund d'una família a una dedicació: fer galetes de la millor qualitat. Troba les respostes de la mà d'una empresa centenària.
Obra de l’arquitecte modernista Ignasi Oms i Ponsa
El Centre d’Interpretació de l’església de Cal Pons, a través de tres espais museïtzats, dóna a conèixer el paper que va jugar l’església en la consolidació del sistema de colònia industrial a Catalunya
L’OR NEGRE. Què en sabem del Petroli? Les respostes les trobareu en aquesta Mina on, a més de veure com encara regalima el petroli, també el podreu olorar.