XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya
 
El Museu de Les Mines de Bellmunt del Priorat es troba situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia i a l’interior de la mateixa mina.
El Centre d’Interpretació de l’església de Cal Pons, a través de tres espais museïtzats, dóna a conèixer el paper que va jugar l’església en la consolidació del sistema de colònia industrial a Catalunya
La visita al Centre d'Interpretació de l'aigua de Tavascan permet conèixer el funcionament de la central hidroelèctrica
El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia integra el Museu de la Pell, l’adoberia de Cal Granotes (S.XVIII), la secció “L’home i l’aigua” i el Gasogen de Cal Pasqual.
Taller artesanal de mosaic hidràulic. Els mosaics i la qualitat del modernisme i l’art dèco es combinen amb dissenys i nous productes dels que surten uns mosaics únics que s’adapten a qualsevol espai.
La Tèrmica de Roca Umbert es conserva com un patrimoni singular, en el qual es produïa energia mitjançant carbó i fuel, actualment en desús.
Patrimoni, vistes panoràmiques i exposicions temporals.
El Parc Audiovisual de Catalunya ofereix més de 50.000m2 d’instal·lacions per crear una gran comunitat audiovisual.
L'empresa Germans Boada va inventar l’any 1951 la primera talladora de mosaic hidràulic, actualment és líder i amb més de 3.000 productes referenciats pels professionals de la construcció.