XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya
 
El Museu Agbar de les Aigües és un museu contemporani dedicat a l'aigua, que vol promoure'n el coneixement i els valors des d'una experiència vital, d'aprenentatge i lúdica.
Va ser instal·lat després de la guerra civil en aquesta fàbrica tèxtil.
Ubicat en l’edifici de Cal Boyer, mostra una visió general dels diferents aspectes del món de l’aigua relacionats amb la nostra societat
Cal Pons, construïda entre 1875 i 1900, és una colònia que destaca per la monumentalitat dels seus edificis més simbòlics
El Museu de Les Mines de Bellmunt del Priorat es troba situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia i a l’interior de la mateixa mina.
La Casa de les Aigües és una antiga estació d’extracció i bombeig d'aigües de l'aqüífer del Besòs per a l'abastiment d'aigua potable per a Barcelona, la qual va funcionar des del 1878 al 1987.
Les colònies tèxtils del Llobregat, antigament, estaven unides entre elles per diversos camins, avui recuperats a través d’una ruta de 28 km que comunica Cal Rosal (a prop de Berga) amb l’Ametlla de Merola (Puig-reig).
La fàbrica de productes ceràmics Pujol i Bausis –coneguda popularment com La Rajoleta- ofereix una visió del llegat ceramista d’Esplugues.
L'ànima, la vinya. Entendre el vi com element del dia a dia.